Λίγο πριν υποδεχτούμε το 2ο TEDxKids@Ilissos ας διαβάσουμε τις εντυπώσεις δασκάλων & μαθητών που παρουσίασαν το εργαστήρι “Δημιουργίες με την τέχνη του decoupage και του ψηφιδωτού” στο 1ο ΤEDxΚids@llissos για τους μικρούς μας φίλους!

” Στα δημιουργικά εργαστήρια οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρουσίασαν όσα γνώριζαν για την τέχνη του Ψηφιδωτού σε μαθητές άλλων σχολείων και έδειξαν τη διαδικασία δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιδωτών με απλά υλικά. Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στην παρουσίαση έδωσε χαρά και ικανοποίηση στα ίδια τα παιδιά, σε μας τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.  Αναμφισβήτητα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Η διοργάνωση ήταν άρτια σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής πρόθυμα να βοηθήσουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, να ενημερώσουν και να στηρίξουν τη συμμετοχή του Σχολείου μας. 

Τα θέματα/παρουσιάσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα και η συμμετοχή των παιδιών των άλλων σχολείων στα εργαστήρια ήταν μεγάλη, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον πολλών οικογενειών για νέες ιδέες και πρακτικές. Τα παιδιά που συμμετείχαν ενθουσιάστηκαν με τις δημιουργίες που έφτιαξαν  όπως και οι γονείς τους με την πρωτοβουλία αυτή και με την πρωτότυπη ιδέα που παρουσιάστηκε από τους μαθητές μας.Ένα ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.”

Ειρήνη Κανελλοπούλου – Δασκάλα Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών


“Πόση περηφάνια να νιώσει ένας δάσκαλος όταν βλέπει τους μαθητές του να αναλαμβάνουν τον ρόλο του και να δείχνουν σε άλλα παιδιά όσα έμαθαν κοντά του… Κάπως έτσι ήταν και για μένα η εμπειρία μου στα εργαστήρια του TEDxKids@llissos. Μαζί με μία μικρή ομάδα μαθητών που συμμετείχαν στον όμιλο Decoupage που έχουμε στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών βρεθήκαμε στο TEDxKids@llissos, για να μοιραστούν οι μαθητές μας όσα έμαθαν για την τέχνη του decoupage με άλλα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Στην αρχή υπήρχε μία μικρή αγωνία για την πρωτόγνωρη εμπειρία που ετοιμάζονταν να ζήσουν αλλά πολύ γρήγορα τα παιδιά έγιναν μία ομάδα -όπως μόνο αυτά ξέρουν- και δούλεψαν όλα μαζί δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης! Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, η υπομονή με την οποία έδειχναν όσα ήξεραν, η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα την ώρα του εργαστηρίου, οι νέες γνωριμίες και η επικοινωνία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα παιδιά έδειξαν σε όλους μας πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Και το TEDxKids@llissos έδωσε πολλές τέτοιες ευκαιρίες στα παιδιά. Μακάρι πρωτοβουλίες όπως αυτή να συνεχιστούν, γιατί μας γεμίζουν έμπνευση, κίνητρο και αισιοδοξία για το μέλλον.Γι’ αυτό και τη φετινή χρονιά το σχολείο μας και το Safe Water Sports συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο του TEDxKids@llissos με το εργαστήριο «Μαθαίνοντας προγραμματισμό με τον Χταπόδιο και τον Οδυσσέα». Μία σειρά δραστηριοτήτων που αξιοποιούν την τεχνολογία βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα.”

Ιωάννα Αδάμη – Δασκάλα Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών


“Ένιωσα χαρά στο εργαστήριο του TEDxkids@llissos, γιατί έδειξα σε άλλα παιδιά αυτό που ήξερα εγώ κι εκείνα χάρηκαν και ενδιαφέρθηκαν. Ένιωσα άνετα, γιατί δεν ήμουν αγχωμένη, γνώριζα πώς δημιουργείται ένα ψηφιδωτό και υπήρχαν πολλοί  άνθρωποι που με βοήθησαν. Έκανα πολλούς φίλους και συνεργάστηκα με παιδιά που δεν ήξερα. Ήταν όμορφη εμπειρία κι αν είχα την ευκαιρία θα το ξανάκανα.”

Ειρήνη Μπερσή – Μαθήτρια


“Μου άρεσε πολύ που γνώρισα καινούρια παιδιά. Πέρασα ωραία, γιατί κατά κάποιο τρόπο έγινα δασκάλα που μάθαινα κάτι σε άλλους. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα  να κάνουν δύο διαφορετικά ψηφιδωτά, τα οποία τα κάναμε καδράκι για να στολίσουν το δωμάτιό τους. Στην αρχή οργανώσαμε τον χώρο, ώστε να έχουν όλα τα υλικά τα παιδιά. Μετά τους παρουσιάσαμε τη διαδικασία για να φτιάξουν το δικό τους . Έδειξαν ενδιαφέρον και ένιωσα όμορφα. γιατί μοιράστηκα όσα έμαθα στον Όμιλο.”

Μέλπω Δούκα – Μαθήτρια


“Συμμετείχα σε ένα εργαστήριο με παιδιά. Κάναμε ένα μάθημα για την κατασκευή ψηφιδωτού σε συμμαθητές μας από άλλα σχολεία. Είναι όμορφο να μαθαίνεις σε άλλους κάτι που ξέρεις εσύ. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, γιατί ένιωσα ότι έδωσα σε άλλα παιδιά κάτι που ήθελαν να μάθουν κι εγώ έμαθα πώς είναι να παρουσιάζεις ένα θέμα σε ένα κοινό. Ήταν φανταστικά. Φυσικά και θα το ξανάκανα.”

Μανόλης Κόνσολας – Μαθητής


“Ήταν πολύ ωραίο το εργαστήριό μας. Μου άρεσε, γιατί βοήθησα να φτιάξουν άλλα παιδιά ψηφιδωτά με χαρτί. Ήξερα από τον Όμιλο που συμμετείχα στο σχολείο τα βήματα για να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό. Ήταν χαρούμενα τα παιδιά, γιατί πήραν μαζί τους τα ψηφιδωτά. Κάθε παιδί έφτιαξε τουλάχιστον δύο. Κι εμείς χαρήκαμε βέβαια. Όλα τα παιδιά ακολουθούσαν τις οδηγίες μας και μας ρωτούσαν όποτε ήθελαν βοήθεια. Ένιωσα τέλεια και θα το ξανάκανα κι άλλη φορά.”

Διαμαντής Πατέρας – Μαθητής


“Η εμπειρία μου στο TEDxKids@llissos ήταν πολύ ωραία διότι βοηθήσαμε τα παιδιά να διακοσμήσουν βάζα με την τεχνική του decoupage. Πιστεύω πως τα παιδιά το κατάλαβαν. Στην αρχή δυσκολεύτηκαν αλλά μετά το κατάφεραν πολύ καλά. Το αποτέλεσμα των βάζων ήταν εντυπωσιακό. Ένιωσα σα δασκάλα επειδή μάθαινα στα παιδιά πώς να κάνουν κάτι. Θα ήθελα να το ξανακάνω για να ξανανιώσω αυτή την ωραία εμπειρία. Ίσως την άλλη φορά να διακοσμούσαμε άλλα αντικείμενα.”

Νίκη Πιοβάν – Μαθήτρια


“Στο εργαστήρι Decoupage του TEDxKids@llissos βοηθήσαμε κάποια παιδιά να διακοσμήσουν βαζάκια με χαρτοπετσέτες με την τεχνική του decoupage. Μου άρεσε επειδή φαινόταν εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να το ξανακάνω γιατί ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Μου έκανε εντύπωση πώς τα άλλα παιδιά έφτιαχναν αυτά που τους έλεγα.”

Έλια Μίχα – Μαθήτρια


“Ήταν ωραία εμπειρία η περσινή μας συμμετοχή στο TEDxkids@llissos. Όλα τα παιδιά από το σχολείο μας βοηθήσαμε άλλα παιδιά και μικρότερα από εμάς και μεγαλύτερα να κάνουν τα δικά τους ψηφιδωτά. Πιστεύω ότι τελικά κάτι τους μάθαμε. Πέρασαν εκείνα καλά κι εμείς καλύτερα. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία, γνώρισα καινούρια παιδιά και τα βοήθησα. Χάρηκα πάρα πολύ και θα μου άρεσε να ξαναγίνει.”

Αγγελική Θεοχάρη – Μαθήτρια

decoupage

Σε λίγες μέρες το TEDxKids@Ilissos θα ταξιδέψει για 2η φορά παρέα με τους μικρούς & μεγάλους φίλους του..Σας περιμένουμε!