Έχουμε μια φωτογραφία στο σπίτι μας που η μαμά μας είχε πει μια ιστορία. Όταν γεννηθήκαμε ήμασταν πρόωρα διδυμάκια. Εγώ ήρθα σπίτι από το νοσοκομείο ένα μήνα μετά και όταν ο αδερφός μου ήρθε σπίτι ένα μήνα αργότετα, το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν βρεθήκαμε ήταν να αγκαλιαστούμε.

Όλοι νομίζουν ότι επειδή είμαστε δίδυμοι πρέπει να είμαστε πάντα αγαπημένοι. Εμείς όμως διαφωνούμε! Υπάρχουν στιγμές που είμαστε αγαπημένοι και άλλες όχι. Εγώ, για παράδειγμα,όταν ο αδερφός μου θέλει να δει τηλεόραση αντί να παίξει μαζί μου τον πειράζω. Τις περισσότερες φορες δεν με καταλαβαίνει και θυμώνει και αλλες με καταλαβαίνει και παίζουμε.Επίσης,όταν εγώ είμαι άρρωστος με προσέχει, μου φέρνει ό,τι του ζητάω αλλά μετα όταν γίνω καλά με χτυπάει λίγο για καλωσόρισμα. Εγώ του αδερφού μου του μιλάω ωραία αλλά τον πειράζω συχνά και αυτός μου μιλάει άλλες φορές όμορφα και άλλες άσχημα.

Όταν μαλώνουμε η μαμά δεν μας βάζει τιμωρία γιατί ξέρει ότι κατά βάθος αγαπιόμαστε αλλά αυτό το ξέρουμε εμείς από πάντα.

Η επικοινωνία μεταξύ δύο δίδυμων παιδιών είναι πολύ ιδιαίτερη· κάποιες φορές νιώθουμε σαν να σκεφτομαστε ίδια. Στο βάθος ξέρω πολύ καλά τι θέλει ή τι χρειάζεται ο αδερφός μου, χωρίς να μου το πει καν.

Άρης Μυλωνάς

Όλοι νομίζουν ότι τα αδέρφια, ειδικά τα δίδυμα ειναι παντα αγαπημένα αλλά αυτο δεν ισχύει. Τα δίδυμα μπορει να είναι αγαπημένα αλλά τις περισσότερες φορές φέρονται σαν δύο διαφορετικά αδέρφια.

Με το στόμα τους και τα μάτια τους μιλάνε μεταξύ τους, δεν τους ακούν οι αλλοι και έτσι μπορούν να συνεννοούνται μόνα τους. Το κάνω και εγώ αυτό. Πολλές φορές όταν θέλω να πω κάτι στον αδερφό μου με καταλαβαίνει αυτός και έρχεται. Άλλες φορές όταν οι γονείς λένε όχι στον ένα τότε ο άλλος αδερφός τον υποστηρίζει. Σχεδόν πάντα όταν θέλει να παίξει ο αδερφός μου μαζί μου και δεν του δίνω σημασία τότε με πειράζει και έτσι καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή μου. Μπορεί να τσακωνόμαστε για μια καραμέλα αλλά όταν μας δίνουν μόνο ένα γλυκό και ο άλλος δεν έχει τότε το μοιράζόμαστε. Κάποιες φορές σκεφτομαστε ολόιδια και έχουμε έναν τρόπο επικοινωνίας που διαφέρει και μοιάζει μυστικός και ακατανόητος.

Η επικοινωνία μεταξύ των δίδυμων αδερφιών είναι ιδιαίτερη. Πιστεύω ότι και όταν μεγαλώσουμε η σχέση με τον αδερφό μου θα είναι υπέροχη και θα έχουμε ακόμα τη μυστική μας επικοινωνία.

Άγγελος Μυλωνάς.