Καλησπέρα σε όλες και σε όλους,

Με αυτό το μήνυμα θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας (άλλωστε η επικοινωνία είναι το ζητούμενο για σας σήμερα) και να σας μεταφέρω πίσω στο χρόνο: Κάποιους μήνες πριν, δηλαδή, όταν ανέβηκα στη σκηνή του Tedxkids@ilissos, για να μιλήσω για τη σχέση μου με τον χρόνο. Για να φτάσω, όμως, στη μεγάλη μέρα, πέρασα μέσα από μια αξέχαστη περίοδο προετοιμασίας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις με την μέντορα μου, αλλά και ομαδικές πρόβες με όλα τα παιδιά- ομιλητές. Συναντήσεις γεμάτες διασκέδαση, κόπο, χαρά. Και όσο πλησίαζε ο καιρός, τόσο η ανυπομονησία και η ένταση μεγάλωνε.
Και ήρθε η μεγάλη μέρα: ο Χρόνος πέρασε και… πρέπει να ανέβω στη σκηνή, για να μιλήσω για τη δικιά μου σχέση με τον χρόνο, για τα δικά μου….. 90 λεπτά. Οι παλμοί ανεβαίνουν, βγαίνω στη σκηνή κρατώντας την μπάλα μου και….. ξεκινώ! Ως δια μαγείας, όλο το άγχος εξαφανίζεται, όταν αντικρίζω το κοινό και μόλις ξεκινώ να μιλάω, γιατί η αίθουσα και το κοινό με γεμίζουν με θετική ενέργεια. Έτσι, μιλάω με πάθος αποδίδοντας το κείμενό μου. Και, μόλις τελειώνω και κλοτσάω τη μπάλα μου στους θεατές , τα συναισθήματά μου απογειώνονται!
Κοιτάζοντας σήμερα προς τα πίσω, συνειδητοποιώ ότι το Tedxkids ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Αυτό θα σημαίνει και για σας, τους φετινούς ομιλητές.
Επικοινωνήστε, λοιπόν, σήμερα με τον εαυτό σας και τους άλλους, κερδίστε από αυτό και κατακτήστε τον χαμένο Χρόνο.

Με εκτίμηση,

Γεωργίου Κωνσταντίνος