Η πατρότητα είναι μαγική. Η πατρότητα είναι μοναδική. Η πατρότητα ανακαλύπτεται. Η πατρότητα είναι ένα μεγάλο, ατελείωτο παραμύθι με χιλιάδες σελίδες ιστορίας και φυσικά με πολύ γέλιο και κλάμα.

Όπως και οι σε εκατομμύρια μπαμπάδες εκεί έξω, έτσι και εγώ σ’ εμένα, όταν γεννήθηκε ο Γιάννης, ένα αόρατο χαστούκι χαράς και συγκίνησης ήρθε και κόλλησε στο πρόσωπό μου. Και από τότε όλα περιστρέφονται γύρω του.

zontanianagnosi-700x525

Διαβάζοντας πολύ, κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και μετά και προσπαθώντας να τα εφαρμόσω, κατάλαβα ότι δεν είχα στον ήλιο μοίρα! Μηδενική επιτυχία στην εφαρμογή της θεωρίας που μερόνυχτα διάβαζα. Έτσι αποφάσισα να εφαρμόσω μεθόδους που δεν είχα διαβάσει αλλά μου φαίνονταν λογικές. Πρώτα τις εφάρμοζα και μετά ρωτούσα τους ειδικούς. Ένα από αυτά που πήρα την πρωτοβουλία να εφαρμόσω ήταν οι περίεργες ιστορίες. Φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος που το έκανα, πάνω στην απελπισία να ηρεμήσει από τους κολικούς και τα δόντια.. (αχ αυτά τα δόντια!) Από νεογέννητο κιόλας όταν τον είχα στην αγκαλιά μου, εφηύρα ιστορίες με ανθρώπους, ζώα, αστέρια που μιλάνε, παιχνίδια που αγαπούν. Στην πορεία, οι άνθρωποι πήραν ονόματα, τα ζώα τοποθετήθηκαν στο ζωικό βασίλειο, τα αστέρια σταμάτησαν να μιλάνε και απλά φωτίζουν, τα παιχνίδια έγιναν σαν το Toy Story!

Ιστορίες, που εάν τις ηχογραφούσα, κανείς -μα κανείς!- δεν θα έβγαζε άκρη. Ιστορίες, που έχουν το Mickey να κάνει παρέα με τα Playmobil και το Donald να είναι αστέρι στον ουρανό. Ιστορίες, που τα λούτρινα ζώα κάνουν συμμαχία με τους μαρκαδόρους και οι πέτρες της θάλασσας μετατρέπονται σε ανθρώπους. Η φαντασία στην εξουσία! Φαντασία έχουμε όλοι μας, άλλοι περισσότερη, άλλοι λιγότερη. Εξουσία έχουν τα παιδιά μας και ας μη θέλουμε να το παραδεχθούμε. Εάν προσθέσουμε και τη μαγική λέξη «παιδική» τότε το μέλλον μας σίγουρα διαγράφεται πιο υποκινούμενο από ποτέ.

Γιατί εμείς τους χαρίζουμε τη φαντασία και εκείνα την τοποθετούν στο μέλλον τους!

Κωνσταντίνος Εφραιμίδης
Dad blogger στο DadsRules.gr
facebook