TEDxKids@Ilissos
23.02/19

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μαρία Αγγελοπούλου Μαρία Αγγελοπούλου | Curator

Η Μαρία ξεκίνησε την καριέρα της ως δασκαλα δημοτικού, αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι καριέρας. Έκανε μεταπτυχιακό σε Human Resources Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, πλέον, ειδικεύεται στην επιλογή προσωπικού. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει συνεργασίες με δεκάδες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, διεθνείς οργανισμούς και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Είναι Curator του [email protected] από το 2015, υποστηρίζει ενεργά τον εθελοντισμό και πιστεύει πως "οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".
Αλέξανδρος Παπανδρέου Αλέξανδρος Παπανδρέου | co Curator

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚEΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως ήταν επίσημος προσκεκλημένος του πρώτου Global Change Leaders.Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε διάκριση στο Ennovation και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.
Ράνια Τουτουντζάκη Ράνια Τουτουντζάκη | General Administration

Η Ράνια Τουτουντζάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας (BA, Deree College). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη μεθοδολογία της διδασκαλίας Αγγλικών ως ξένη γλώσσα, διδασκαλία Αγγλικών και δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, διαφοροποιημένη διδασκαλία. Ασχολείται με τη διδασκαλία Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας ,Ελληνικών ως ξένη γλώσσα και τη μετάφραση. Συμμετέχει εθελοντικά στην ομάδα της Χαρισμάθειας από το Σεπτέμβριο του 2017. Έχει έναν υπέροχο έφηβο γιο,από τον οποίο μαθαίνει συνεχώς!
Αντωνία Δαπόντη Αντωνία Δαπόντη | Educational Coordinator

Η Αντωνία Δαπόντη έχει σπουδάσει στο τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διδακτική Μαθημάτων με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, παίρνοντας την πρώτη θέση με υποτροφία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2009 - 2018) και είναι υπεύθυνη διεθνούς προγράμματος σπουδών (International Baccalaureate - IB) (2015-2018). Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς και έχει λάβει μέρος σε ποικίλα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα ενδιαφέροντά της είναι η λογοτεχνία, το θέατρο, η συγγραφή και τα ταξίδια.
Έφη Χασομέρη Έφη Χασομέρη | Educational Specialist

Η Έφη είναι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του e-Learning. Πηγή έμπνευσης οι μαθητές της. Συμμετέχει στο TedxKids, γιατί λατρεύει να συναναστρέφεται με άτομα πλούσια σε νέες ιδέες και πάθος για την καινοτομία. Επιθυμεί να βάλει το δικό της λιθαράκι στον τομέα της εκπαίδευσης και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους ανθρώπους, από το 2015 ανήκει στη δημιουργική ομάδα του [email protected]!
Ελένη Νεοφώτιστου Ελένη Νεοφώτιστου | Educational Specialist

Η Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Πολύ νωρίς αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει δασκάλα, όπως και έκανε! Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας το 2012, ενώ το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ηλεκτρονική Μάθηση, στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Πιστεύει ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ και κάθε στιγμή μία νέα ανακάλυψη μας περιμένει πίσω από τη γωνία! Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε ένα βήμα! Αυτός είναι και ο λόγος που έχει λάβει μέρος σε ποικίλα σεμινάρια και επιμορφώσεις σε σχέση με την παιδαγωγική και τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2015 ανήκει στη δημιουργική ομάδα του [email protected]!
Αναστασία Κασσιανού Αναστασία Κασσιανού | Educational Specialist

Η Αναστασία Κασσιανού είναι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εργάζεται σε σχολείο διεθνούς προγράμματος σπουδών (International Baccalaureate - I.B.) Πίστευε ανέκαθεν στην αξία της διαφορετικότητας, αλλά και στην εκπαιδευτική πρόκληση που αυτή συνεπάγεται. Έτσι, επέλεξε Μεταπτυχιακές Σπουδές με αντικείμενο τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και τη Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του East London. Έκτοτε εργάστηκε ως Ειδική Παιδαγωγός σε Διεπιστημονικά Κέντρα και εντάχτηκε στην Χαρισμάθεια με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων για Χαρισματικά Παιδιά. Στα πλαίσια του Οργανισμού, έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία μαθημάτων για τα MasterClasses (A΄και Β΄ Δημοτικού), με το coaching ομάδων project (Γ΄- ΣΤ΄Δημοτικού), και έχει υπάρξει Εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά συνέδρια.Τέλος, επιμορφώνεται συνεχώς σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία κατά την παιδική ηλικία και το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαίδευση.
Μάγδα Λαμπρογεώργου Μαγαδαληνή Λαμπρογεώργου | Speakers Manager

Η Λαμπρογεώργου Μαγδαληνή είναι Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ με βαθμό ‘Άριστα’. Παράλληλα, διαθέτει Πτυχίο Θεωρητικών Μαθημάτων και Αρμονίας της Μουσικής, ενώ είναι εν ενεργεία φοιτήτρια στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ρητορική: Θεωρία & Πράξη». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Μεγάλη της αγάπη ο ελληνικός παραδοσιακός χορός και η διδασκαλία του, με τον οποίο ασχολείται επαγγελματικά. Συμμετέχει στην κριτική επιτροπή των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων. Διετέλεσε μέλος της οργανωτικής ομάδας και εμψυχώτρια εργαστηρίων στις Κατασκηνώσεις Ρητορικής Τέχνης και Δημοκρατικής Παιδείας, που διοργανώνοται από το 2017 στις Κυκλάδες για εφήβους. Υπήρξε, επίσης, συντονίστρια εργαστηρίων σε συνέδριο, με τίτλο «Σύγχρονα διδακτικά θέματα για τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου-Εφαρμογές της ρητορικής επιχειρηματολογίας στην Εκπαίδευση». Η ίδια, μάλιστα, όντας μαθήτρια κατά το έτος 2008-2009 συμμετείχε στην ομάδα Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας του σχολείου της, η οποία πήρε τη 2η θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας), στη Βουλή των Ελλήνων. Μετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια γλωσσολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής. Ασχολείται σε πρώιμο στάδιο με την ποίηση, αποσπώντας διάκριση στον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι ενεργό μέλος της Ερευνητικής Παιδαγωγικής Ομάδας «Σείριος» και συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις. Σε εθελοντική βάση, έχει υπάρξει συνοδός ελληνικών αποστολών σε κατασκηνώσεις παιδιών (Village des enfants ‘Copain du Monde’) στο εξωτερικό, μέλος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ανταλλαγής Νέων Erasmus+, καθώς και ομιλήτρια σε Φεστιβάλ Νέων Ευρω-μεσογειακών χωρών, (Nimes 2014, Lyon, 2018 & Brussels, 2018). Η Λαογραφία και η Λογοτεχνία, ως Τέχνη του Λόγου, είναι το πάθος της και την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμβολή του χορού στη στάση του σώματος κατά την εκφώνηση μιας δημόσιας ομιλίας.
Μαρσώ Μαρκεσίνη Μαρσώ Μαρκεσίνη | Speakers Manager

Η Μαρσώ Μαρκεσίνη φοιτά στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε μέλος του ρητορικού ομίλου των Aρσακείων σχολείων για 7 έτη, έχοντας την ευκαιρία να καλλιεργήσει ποικίλες δεξιότητες προφορικού λόγου και δημόσιας ομιλίας. Παράλληλα συμμετείχε σε εικονικές δίκες (Μοντέλο «Πρωταγόρας») και σε πολλές προσομοιώσεις Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Youth Parliament) και Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations). Συμμετείχε σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ στην Κριμαία με θέμα την παγκόσμια ειρήνη υπό τον διεθνή οργανισμό OSCE. Το 2017 διετέλεσε μέντορας παιδιών Γυμνασίου σε σχολικά Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα ανέλαβε την προετοιμασία πρόεδρων επιτροπών των συνεδρίων MUN. Μετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια φιλολογικού ενδιαφέροντος και ως κριτής σε ρητορικούς αγώνες Γυμνασίων και Λυκείων. Ως μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, συντονίζει εργαστήρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Από το 2017 εμψυχώνει τις ρητορικές ομάδες του Γυμνασίου Φιλοθέης, του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης και του 7ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας με εθελοντική πρωτοβουλία. Παράλληλα, εργάζεται στον Πολυχώρο Λείριον απασχολώντας δημιουργικά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι γραμματέας του Συλλόγου των Μικρών Περιηγητών Πολιτισμού και υπεύθυνη των τμημάτων των Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές δημοτικού. Είναι ενεργό μέλος της Ερευνητικής Παιδαγωγικής Ομάδας «Σείριος» και συμμετέχει σε ποικίλες επιμορφώσεις και εθελοντικές δράσεις. Είναι στην οργανωτική ομάδα των κατασκηνώσεων Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας, που διοργανώνονται από το 2017 στις Κυκλάδες για εφήβους. Το πάθος της είναι η λογοτεχνία και η τέρψη του διαφορετικού ‒κάθε φορά‒ ακροατηρίου.
Βασιλική Ραυτοπούλου Βασιλική Ραυτοπούλου | Speakers Manager

Η Βασιλική Ραυτοπούλου σπουδάζει πολιτική επιστήμη και ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε μέλος του ρητορικού ομίλου του Αρσακείου Ψυχικού, όπου και ασχολήθηκε συστηματικά με τη δημόσια ομιλία. Το 2016 συμμετείχε στη διοργάνωση TedxYouth μιλώντας για ταδεσμά του φόβου μας απέναντι στον ίδιο τον φόβο. Το 2017 συνέβαλε στη διάδοση του έργου του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, εκφράζοντας τα στάδια προσέγγισης του «διαφορετικού» στην εκπομπή OnErt, έπειτα από πρόσκληση της εμπνεύστριας και ιδρύτριας του συνδέσμου, Αθηνάς Κρητικού. Ενδιάμεσο σταθμό αποτέλεσαν οι συμμετοχές στα προγράμματα προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (Psmun, Amun, Porgmun) και οι συνεντεύξεις με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και τη Μαρία Τζιτζικώστα, πρόεδρο της Unesco Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Aspnet Unesco. Έχει διατελέσει κριτής σε ρητορικούς αγώνες και επιμορφώτρια εκπαιδευτικών, ως μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Είναι ενεργό μέλος της Ερευνητικής Παιδαγωγικής ομάδας «Σείριος» και λαμβάνει μέρος σε ποικίλες επιμορφωτικές και εθελοντικές δράσεις.
Νικολέτα Ραυτοπούλου Νικολέτα Ραυτοπούλου | Speakers Manager

Η Νικολέτα Ραυτοπούλου σπουδάζει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε μέλος στην ρητορική ομάδα του Αρσακείου Ψυχικού, όπου ανέπτυξε τις προφορικές και επικοινωνιακές της δεξιότητες ενώ το 2015 κατέκτησε την δεύτερη θέση στους Διαρσακειακούς ρητορικούς αγώνες στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης. Το 2016 συμμετείχε στην διοργάνωση Tedx Academy Youth μιλώντας για τον φόβο και τoυς κίνδυνους που ελλοχεύει η ύπαρξη του στην ζωή μας. Εξίσου σημαντική για την προσωπική της εξέλιξη αποδείχθηκε και η συμμετοχή της σε προγράμματα UNESCO και προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (PSMUN,Porgmun).Έχει αποτελέσει κριτής σε ρητορικούς αγώνες και επιμορφώτρια εκπαιδευτικών ενώ παράλληλα αποτελεί μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας <<Σείριος>> και αρχηγός ομάδας στον διεθνή οργανισμό AIESEC.
Πωλίνα Πλουμιδάκη Πωλίνα Πλουμιδάκη | Speakers Manager

Η Πωλίνα Πλουμιδάκη σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ασχολήθηκε με την ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και εξειδικεύτηκε στη μάθηση βασισμένη στα ψηφιακά παιχνίδια (computer game based learning). Εργάζεται ως καθηγήτρια Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενώ παράλληλα ασχολείται με την Αγωνιστική Ρομποτική, ως προπονήτρια της Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Επίσης, έχει προσκληθεί ως online guest tutor από το Πανεπιστήμιο Harvard. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στα πλαίσια του διδακτορικού της στρέφονται γύρω από τη Νανοϊατρική και τη Νάνο-ογκολογία πιο συγκεκριμένα. Όνειρό της είναι όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και χαμογελαστά, για αυτό εδώ και χρόνια εθελοντικά βοηθά τους «μικρούς της ήρωες», οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες (υγείας, οικογενειακές, κτλ.). Επιπρόσθετα, η ανάγκη της για εναλλακτικές διδακτικές μεθοδολογίες μέσω της προσέγγισης της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης την ώθησε να γίνει μέλος της ομάδας της «Χαρισμάθειας». Τέλος, έχει σπουδές στο χορό (ασχολείται με μπαλέτο, jazz και latin χορούς), μιλά τέσσερις γλώσσες, είναι μέλος της Mensa, παίζει πιάνο, λατρεύει τους αλγόριθμους και τα ταξίδια!
Δήμητρα Γαϊτανέρη Δήμητρα Γαϊτανέρη | Speakers Manager

Η Δήμητρα Γαϊτανέρη σπούδασε Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εξειδικευτεί στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Έχει εργαστεί ως δασκάλα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Φινλανδία,ενώ η αγάπη της για την τέχνη και το βιβλίο την οδήγησε στην Αθήνα,όπου σπουδάζει εικονογράφος στο κολλέγιο ΑΚΤΟ.
Νίκος Καλαντζής Νίκος Καλαντζής | Speakers Manager

Ο Νίκος είναι φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται κυρίως με το προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο δημοσιεύει τακτικά άρθρα. Είναι μέλος της Ερευνητικής Παιδαγωγικής Ομάδας Σείριος και εμψυχωτής στον Όμιλο «Μικροί Ηγέτες» των Αρσακείων-Γυμνασίων Σχολείων Ψυχικού. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε θερινό πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, σε 5 Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες και σε 6 Συνέδρια Προσομοίωσης του ΟΗΕ (MUN). Είναι επίσης μέλος του Ευρωκοινοβουλίου Νέων (EYP) και έχει ήδη λάβει μέρος σε 5 συνέδρια που διοργανώθηκαν από αυτό, ενώ φέτος συμμετέχει στην Διοργανωτική Ομάδα της 39ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του ΕYP Greece. Τέλος, το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε στην Ομάδα Εθελοντών Παιδαγωγών που έδρασε στις πυρόπληκτες περιοχές του Ματιού, εκπονώντας δημιουργικά προγράμματα για τα παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.
Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος | Speakers Manager

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. Ρητορική: θεωρία και πράξη. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο σε διάφορες θεατρικές ομάδες και το τραγούδι ως μέλος συγκροτήματος. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά με τις δυο πρώτες να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο επάρκειας. Τον χαρακτηρίζει η πολύ καλή του ενέργεια και η θετική του αύρα. Έχει εμπειρία ως εμψυχωτής σε ρητορικούς ομίλους ενηλίκων αλλά και παιδιών και έχει παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια. Το αντικείμενο ενασχόλησης και διδασκαλίας του αυτή την περίοδο είναι το ''Ρητορικό Παιχνίδι'', που πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδυασμό Θεατρικού Παιχνιδιού και Ρητορικής. Αυτή τη χρονιά έχει αναλάβει 5 ρητορικούς ομίλους στους οποίους διδάσκει, συγκεκριμένα στον ρητορικό όμιλο της Ιονίου σχολής στη Φιλοθέη όπου παραδίδει το μάθημα στην αγγλική γλώσσα, στον όμιλο δημιουργικής σκέψης στο 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης και σε 3 ρητορικούς ομίλους στο 10ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου μεταξύ των οποίων ο ένας είναι ενηλίκων. Παράλληλα συνεργάζεται και με διάφορους φορείς με σκοπό την οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και δραστηριοτήτων στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και βιωματικών εργαστηρίων ενηλίκων. Είναι ενεργό μέλος και συμμετέχει τακτικά σε δράσεις της εκπαιδευτικής-παιδαγωγικής ομάδας Σείριος. Για τον ίδιο εκπαίδευση σημαίνει μόρφωση, δηλαδή δίνω μορφή μέσα από τις ιδέες στο πνεύμα τόσο το δικό μου όσο και των άλλων, μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ.
Γιώργος Βαγιάκης Γιώργος Βαγιάκης | Speakers Manager

"Έλα να παίξουμε, να εξερευνήσουμε νέες δεξιότητες, να μάθουμε" είναι το μότο του Γιώργου. Ως δάσκαλος μαθηματικών, εμψυχωτής και εκπαιδευτής, του αρέσει να μαθαίνει εμπλεκόμενος με κάθε είδους ψυχαγωγική δραστηριότητα. Οι θεατρικές τεχνικές και οι μέθοδοι σωματικής κίνησης είναι το αγαπημένο του. Ο Γιώργος ζει στην Αθήνα και η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με εκπαιδευτικούς, εφήβους και παιδιά, μετανάστες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Του αρέσει να βλέπει τα μάτια, αφού αυτά είναι οι δέκτες των συναισθημάτων. Η κίνηση του σώματος συνδέεται με τη μάθηση σε κάθε περίπτωση.
Σοφία Κωνσταντοπούλου Σοφία Κωνσταντοπούλου | Workshop Manager

Η Σοφία είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με αντικείμενο την «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων». Έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου καθώς και στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία από την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Θεωρώντας απαραίτητη τη δια βίου μάθηση, ενημερώνεται αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης και παρακολουθεί συνέδρια, ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πέρα από την ψυχολογία, αγαπά τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Το ενδιαφέρον της για τη διαχείριση των συναισθηματικών αναγκών των χαρισματικών παιδιών, την ανίχνευση των ικανοτήτων τους και την υποστήριξη των γονέων στο έργο της διαπαιδαγώγησης την οδήγησε στην ομάδα της Χαρισμάθειας.
Αγγελική Αρκουμάνη Αγγελική Αρκουμάνη | Sponsorships Manager

Η Αγγελική Αρκουμάνη είναι φοιτήτρια στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ενδιαφέρον στο πεδίο του Μάρκετινγκ και τις Διαπραγματεύσεις. Παράλληλα με τις σπουδές ασχολείται με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, τη φωτογραφία και τη μουσική.
Ιωάννα Αργυράκη Ιωάννα Αργυράκη | Marketing Manager & Media Specialist

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από την Καλαμάτα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου & του τμήματος Business Administration – Marketing Communications του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – DEREE. Έχει λάβει Professional Diploma στο Digital Marketing από το Hellenic American Union. Εργάζεται στο ξενοδοχειακό κλάδο, έχοντας περάσει από θέσεις Πωλήσεων, Marketing και Social Media. Τα τελευταία 3μιση χρόνια είναι Marketing Communications Specialist στο ξενοδοχειακό όμιλο Aldemar Resorts, έχοντας υπό την εποπτεία της και τα Social Media του ομίλου. Έχει το δικό της Instagram account προωθώντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο με το όνομα “ReasonsToVisitGreece”. Αγαπάει τα ταξίδια, τα βιβλία και έχει στόχο να μάθει Ιταλικά για να επιστρέψει μια μέρα στο Μιλάνο, όπου είχε εργαστεί για ένα διάστημα στην Coca-Cola. Ασχολείται από νεαρή ηλικία με όλες τις πτυχές του εθελοντισμού, όπως Glovo, TEDxAcademy, [email protected], Medasset, και ήταν Πρόεδρος στην ομάδα εθελοντικών δράσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος “ACG CARES”.
Ελπίδα Παπαθανασίου Ελπίδα Παπαθανασίου | Production Manager

Η Ελπίδα Παπαθανασίου έχει σπουδάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειώνοντας τις σπουδές της έκανε μεταπτυχιακό σε Human Resources Management του Aston Business School. Από το 2009 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που έχει σαν αντικείμενο την τεχνική κάλυψη και την οργάνωση συνεδρίων και event. Είναι μια δουλειά δημιουργική, που την γεμίζει και της δίνει τη δυνατότητα να ασχολείται καθημερινά με κάτι διαφορετικό & να γνωρίζει συνεχώς νέους ανθρώπους. Το 2016 επέστρεψε για έναν χρόνο στην Αγγλία και στο Aston Business School, έχοντας λάβει υποτροφία για το MBA του πανεπιστημίου. Στον ελεύθερο χρόνο της θέλει να ταξιδεύει για να έρχεται σε επαφή με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, να πηγαίνει για τρέξιμο και να βλέπει τους φίλους της.
Κατερίνα Κοτσίνα Κατερίνα Κοτσίνα | Volunteers Manager

Η Κατερίνα Κοτσίνα γεννήθηκε το 1987 στην Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπότροφος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Northampton της Μ. Βρετανίας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα Business Analytics and Data Science με υποτροφία. Εργάζεται ως youth worker υλοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους, σεμινάρια, καταρτίσεις και ανταλλαγές νέων. Eίναι υπεύθυνη ανάπτυξης της Χαρισμάθειας, αναπληρώτρια έφορος ανάπτυξης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συνιδρύτρια της startup "Learning out of the box" και ιδρύτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πεύκων στη Θεσσαλονίκη στο οποίο διδάσκει οικονομικά και προγραμματισμό. Kατάφερε να αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο στα "Educational Business Awards 2017" για τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που προωθεί, ήταν finalist στα Greek International Women Awards στην κατηγορία των επιστημών και έχει αποσπάσει βραβείο αριστείας για τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Northampton. Είναι Αρχηγός του 16ου Συστήματος Προσκόπων Πεύκων, μέλος της ΙΕΕΕ, της ASECU youth, αθλήτρια του Ι.Ο.Β.Ε., ενώ αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στο team-building, την ιππασία, την λογοτεχνία, την κιθάρα και τα ταξίδια.
Γεωργία-Μαρίνα Λυπάκη Γεωργία-Μαρίνα Λυπάκη | Photographer & Media Specialist

Η Γεωργία-Μαρίνα Λυπάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το διάστημα αυτό ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο τμήμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών (M.Ed). Εργάζεται ως νηπιαγωγός, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία και τη διαχείριση και προώθηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η διδακτική μέσω τέχνης, το θέατρο και η παιδοψυχολογία.
Λάμπρος Μακρής Λάμπρος Μακρής | Website Manager

Ο Λάμπρος Μακρής έχει σπουδάσει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανήκει στην ομάδα του TedxKids από το 2015. Αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού United Europe και είχε συμμετάσχει στο συνέδριο που έλαβε μέρος στο Ελσίνκι τον Αύγουστο του 2016, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Εργάζεται στη Sleed από το 2014 ως Web Developer. Είναι λάτρης των ομαδικών αθλημάτων, του αρέσουν τα ταξίδια και στον ελεύθερό του χρόνο ανακαλύπτει ωραίες διαδρομές με τον αγαπημένο του σκύλο Pablo.